U subotu, 24. kolovoza, u Milni se održala ekološka akcija čišćenja podmorja u kojoj je očišćen predio Pašike. 

Organizator akcije je Udruga Sunce sa Ronilacki Centar Draulik, Milna uz potporu HGSS-a i CIAN-a. Akcija je organizirana i financirana iz projekta Plastična noćna mora, financiranog od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Na akciji su sudjelovali i brojni ronioci iz UPA Rostrum Split i Podvodno istraživačkog kluba Mornar iz Splita bez čije podrške akcija ne bi bila moguća. Akciji se odazvalo sveukupno tridesetak volontera, među kojima i HELP – Udruga za pomoć mladima, ručak za volontere osigurao je Konoba Galicija, Milna, a za odvoz prikupljenog smeća pobrinuli su se djelatnici Komunalnog poduzeća Meštralun.


Donosimo vam nekoliko fotografija snimljenih tijekom akcije.


Milnarani se zahvaljuju organizatorima i sudionicima na još jednom očišćenom djeliću našeg Jadrana, te apeliraju na sve posjetitelje, ali i otočane da budu savjesni, čuvaju naše more i naš okoliš!

    1. Pozdrav, na što točno mislite? 🙂

2 comments

Ova internet stranica financirana je sredstvima Europske Unije, putem Kohezijskog fonda i Programa OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Zaštita okoliša i održivost resursa, u sklopu projekta “Zeleni Brač - edukacijom do održivog gospodarenja otpadom na Braču” čija je ukupna vrijednost 299.490,00 kn. Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost Grada Supetra.

Grad Supetar

Vlačica 5, 21400 Supetar

+385 (0)21 756-710

www.gradsupetar.hr