Portal BolInfo donosi izvještaj s akcije odličnog naziva “Čik fight” koja se održala u Bolu, na plaži Zlatni rat, koncem kolovoza. Prenosimo ga u cijelosti!

Iako Zlatni rat naoko izgleda čist, ako pogledate malo bolje među oblucima se krije bezbroj čikova u raznim fazama raspadanja. U to su se danas uvjerili surferi/kajteri iz udruge Surfers4sea, primivši se posla i očistivši dobar dio Zlatnog rata od čikova i ostalog sitnog smeća koje su našli po plaži.

Iako odaziv nije bio pretjerano velik – 16 ljubitelja prirode u sat je vremena skupilo neočekivano veliku količinu smeća, uglavnom čikova.

Vjerojatno nisu pokupili ni pola onoga što se skriva na našoj predivnoj plaži, ali ovo je definitivno dobar početak. Također nas je osobito veselilo što se velik broj turista spontano digao s ručnika i počeo sakupljati s našim surferima.

Udruga Surfers4sea će svakako i dalje organizirati ovakva čišćenja te se nadamo da će se ubuduće pridružiti veći broj ljudi.

Zahvaljujemo se Auro beach baru koji se uključio u ovu akciju i počastio naše volontere pićem.

Pogledajte slike i količinu čikova koju je 15ak ljudi skupilo u samo sat vremena.

IZVOR | Bol info

Leave Comment

Ova internet stranica financirana je sredstvima Europske Unije, putem Kohezijskog fonda i Programa OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Zaštita okoliša i održivost resursa, u sklopu projekta “Zeleni Brač - edukacijom do održivog gospodarenja otpadom na Braču” čija je ukupna vrijednost 299.490,00 kn. Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost Grada Supetra.

Grad Supetar

Vlačica 5, 21400 Supetar

+385 (0)21 756-710

www.gradsupetar.hr